Opravujeme, rekonstruujeme

14.08.2009 19:37

Divadelní prázdniny... Dva měsíce volna... Paráda...

Tak právě tak to u nás nevypadá. Sotva skončila sezóna, nahrnuli se nám do divadla řemeslníci. To, že se musel vystěhovat Modrý salonek, aby se zde mohly zbrousit parkety, opravit pódiátko a parkety ještě nalakovat - to je docela běžná věc.

To, že nám odvezli dveře do divadla, které se už pomalu rozpadaly, na opravu a vchod zabednili - to ještě také není žádná katastrofa. Vchodů máme několik. A mimochodem - když se vnitřní vchodové dveře očistily od hnusného hnědého emailu, vylouply se v celé své kráse.

Ale to, co se děje na hlavním sále, to jsou věci. Rozebrali a zpevnili pódium. A pokryjí ho novým baletizolem. Rozebralli komplet parketovou podlahu, každou parketu zbrousili. To, co se objevilo pod parketami mi připomínalo bramborové pole. Při úpravě podloží pod parkety byly odvezeny dva valníky suti. A myslím, že ještě jeden valník by se naplnil prachem, který je nyní všudepřítomný.

Ale již se finišuje. Parkety jsou zbroušeny a připraveny na nové položení. Pod ně jsou připraveny dvě vrstvy desek. Pak se ještě budou leštit a napouštět a vůbec upravovat, aby zase nějakou tu desítku let vydržely. Vždyť tady sloužily od roku 1932...

Tak nám držte palce, protože pak se ještě musí všude uklidit, pověsit závěsy a opona a ...

... a divadlo řádně vyzdobit, protože 9. září slavíme 100 let léčebny. Tak snad to všechno stihneme.

Zpět

Vyhledávání

© Divadlo Za plotem - Pavel Rada 2009 - 2011. Všechna práva vyhrazena.